scneeuwschoen

wandelen

halve dag of 's avonds

ONDER BEGELEIDING VAN EEN GEPASSIONEERDE LERAAR, Toegankelijk voor iedereen.
De voorgestelde uitstappen zijn getest en goedgekeurd door de sneeuwschoen-gidsen (gediplomeerde leraars).
11 totaal verschillende en boeiende wandelingen in de Belleville-vallei:  sneeuwwandeling, wandeling in het bos of over bergrivierjes, observatie van dieren en hun sporen, zonnebaden, wandelen op gletjergebied, ...   in het hart van beschermde locaties en in de intieme uithoeken van onze bergen. 

Inbegrepen in de uitstap: 
  • Begeleiding door een gespecialiseerde leraar
  • Lichte en stevige sneeuwschoenen en wandelstokken voorzien door ESF 
  • Verplaatsing in minibus (voor sommige uitstappen).
Prijzen
> sneeuwschoenen
zie het programma (onderaan deze pagina)
Vanaf
22€
sneeuwschoenen


boek online
Programma
> sneeuwschoen uitstappen
Het programma
Al duizenden jaren gebruikt in Lapland en door de primitieve volkeren van Siberië. Sneeuwschoenwandelen heeft sinds de jaren 50 met de wintersport, een enorme opmars gekend.
Sneeuwschoenwandelingen met een professional van de ESF: ontdek op een rustige manier de omgeving die ons omringt, wandel door wijdse open ruimten met poedersneeuw, vul je longen met zuurstof, ... , geniet van de ontspanning, natuur en gezelligheid.

Nieuw dit  jaar!
Tijdens enkele uitstappen kan je je initiëren in de Biathlon techniek. Een sport die stressmanagement en concentratie verbeteren.zondag namiddag: L'alpage du Montaulever
Niveau: makkelijk
Een inleidende wandeling om de week te beginnen en soepel aan de hoogte te acclimatiseren. We wandelen met gemak naar het plateau  Montaulever en zijn alpenweiden. 
Daarna gaan we op een zacht ritme verder naar het meertje Echauds. Een wandeling die we aanbevelen om de Belleville-vallei te ontdekken!

maandag ochtend: Les 2 Lacs + Initiatie Biathlon
Niveau: makkelijk
Deze wandeling tegenover Val Thorens biedt een prachtig uitzicht op het skistation en biedt de mogelijkheid gletsjers om ons heen te observeren. We zullen nandien geleidelijk naar het natuurlijke meer van Thorens klimmen, dat ons over het waterleven op deze hoogte zal vertellen! 
Een ochtend die het plezier van uithoudingsvermogen combineert met de sensaties van precisie en concentratie! We eindigen met een initiatie Biathlon.
maandag namiddag: La Cime Caron
Niveau: makkelijk
We gaan de hoogste piek van Val Thorens (met de lift). De Cime Caron op 3200 m heeft één van de meest uitzonderlijke panoramas over de Vanoise en een groot deel van de Alpen!
Na dit exclusieve uitkijkpunt beginnen we aan een gemakkelijke en ideale wandeling om Val Thorens van bovenaf te ontdekken.

Voor deze uitstap is een skipas vereist

dinsdag ochtend: Le Vallon du Borgne
Niveau: gemiddeld
We duiken in deze vallei die hoog boven Val Thorens ligt en die bewaard is gebleven en uitnodigt tot contemplatie!

Voor deze uitstap is een skipas vereist

dinsdag namiddag:  Les Granges
Niveau: makkelijk
Een circuit langs het water waarbij we de traditionele dorpen, talrijk in de Belleville-vallei, kunnen observeren en ons kunnen onderdompelen in hun lokale geschiedenis.

woensdag ochtend: Tête Ronde + Initiatie Biathlon
Niveau: gemiddeld
Boven Val Thorens, zie je een prachtige rotspartij genaamd - Tête Ronde. Een geleidelijke klim naar de basis, een fascinerende minerale omgeving, bezaaid met kleine gletsjermeren en morenen!

Bij aankomst, waarbij uithoudingsvermogen en gevoel van precisie worden gecombineerd, zullen we Biathlon oefenen.

woensdag namiddag: Le Lac du Lou
Niveau: gemiddeld
Het 'Lac du Lou' is de essentiële plaats van de Belleville-vallei, omdat het het grootste natuurlijke gletjesmeer in de 3 valleien vormt (maar ook vanwege de vallei die doet denken aan Lapland). Een aanrader.

woensdag avond: de nacht van Val Thorens
Avondwandeling met traditionele Savoyard-maaltijd
Niveau: gemiddeld
Volg ons stap voor stap in de nacht van Val Thorens! 
De onvergetelijke ervaring van een wandeling in het licht van onze hoofdlamp, bekroond met een traditionele maaltijd in een warme bergchalet!

donderdag ochtend:  Le Lac du Montaulever
Niveau: gemiddeld
We stijgen geleidelijk naar het natuurlijke meer van Montaulever (op dit moment van het jaar helemaal bevroren).
Op deze zuiderlijke flanken, waar het 's winter goed is om te leven, is het niet ongewoon om een blanchot (Lepus timidus) aan de voet van een rots te zien liggen!
donderdag namiddag:  La Forêt de Goffay
Niveau: gemiddeld
Stel je voor, een bos als geen ander, een sparrenbos eigen aan de Savoie! 
We wandelen door het bos en nadien naar een zone waar de zwarte korhoen (tétras) nestelt. Op weg naar beneden komen we in het bos op open plekken die ons herinneren aan het betoverend effect van sneeuw. We komen dichter bij traditioneele Belleville-dorpjes!
vrijdag ochtend:  Biathlon Party
Niveau: gemiddeld
Om de week in stijl af te sluiten, en na een korte wandeling als warming-up, zullen we genieten van een Biathlon-toernooi.
Hier heb je de mogelijkheid om de gevoelens die de super-kampioenen ervaren te ontdekken. Ideaal voor concentratie!
vrijdag namiddag: afdaling van le glacier de Péclet naar het skidorp
Niveau: gemiddeld
Op 3000 meter boven zeeniveau, aan de voet van kloven en seracs, beloven we u sterke emoties wanneer u de gletsjer nadert.
De kans om dit landschap gevormd door gletsjers beter te begrijpen!

Voor deze uitstap is een skipas vereist